torstai 16. kesäkuuta 2016

Tunnelmasta toiseen - hälyä ja rauhaa


Tänään koulussa saimme ideoita siihen, kuinka innostaa oppilaat lukemaan ja tuottamaan itse tekstiä. Mukavaa täällä on se, että opimme asioita kokeilemalla itse. Olen yrittänyt kirjoittaa paljon vinkkejä ylös - vaikkakin tulemme myös saamaan kurssin lopussa käyttöömme laajan materiaalipankin. Se pitää sisällään kaiken sen, jonka olemme tämän viikon aikana opiskelleet, sekä myös paljon ekstraa. Jospa edes pienen osan siitä voisin viedä käytäntöön.

Toki mukava puoli tässä kurssissa ovat myös uudet kontaktit. Meidän kurssimme on hyvin pieni, lisäkseni vain kolme muuta opettajaa. Heistä yksi opettaa Rovaniemellä - kaksi muuta Puolassa ja Ranskassa. Vaihdoimme tänään sähköpostiosoitteita. Toivotaan, että yhteistyömme jatkuu myös tämän kurssin jälkeen.

Iltapäivällä tutustuimme nettimateriaaleihin. Ajatuksena oli saada esimerkkejä sivustoista, joita on mahdollisimman helppo ottaa käyttöön myös isommassa ryhmässä. Lisäksi ajatuksena oli saada aikaan interaktiivista yhteistyötä oppilaiden kesken, vaikka kyse on nettimateriaalista. Eli ei niin, että jokainen oppilas pelailee yksin oman tietokoneensa/laitteensa ääressä VAAN, että tietotekniikasta huolimatta oppilaat myös kommunikoivat keskenään englannin kielellä.

Illemmalla tutustuin Oxfordin suurimpaan museoon (Ashmolean). Tunnelmasta aivan toiseen pääsin osallistumalla kauniiseen ehtoollismessuun Christ Church -katedraalissa. Siellä istuessani, ja mm. kaunista kuorolaulua kuunnellessani, palasin ikäänkuin ajassa vuosisatoja taaksepäin. Kaunista ja koskettavaa!

Illalla isäntäperheeni kanssa keskustellessani kuulin tämän päivän suuresta ja pysäyttävästä suru-uutisesta Englannissa: Parlamentin jäsen Jo Cox ammuttiin raa'asti kuoliaaksi Bristallissa, pohjois-
Englannissa. Uutiset kertovat surullisen iltapäivän tapahtumista, ja kampanjointi ensi viikon kansanäänestykseen on tämän suru-uutisen vuoksi keskeytetty ainakin pariksi seuraavaksi päiväksi. Viikon päästä torstaina maassa äänestetään siitä, tulisiko Englannin jäädä EU:n jäseneksi vai erota EU:sta. Tuleva kansanäänestys näkyy mm. ihmisten ikkunoissa, joihin on kiinnitetty kantaaottavia lappuja, joissa lukee joko "Leave" tai "Remain".

Huomenna on viimeinen kurssipäivä. Nopeasti on kurssiviikko mennyt. Yksi meistä neljästä kurssilaisesta jää vielä toiseksi viikoksi. Antoisaa on ollut, ja asiaa/opittavaa  on niin paljon, että varmasti riittäisi vielä toisellekin viikolle. Mutta näin tällä kertaa. Hieno mahdollisuus kuitenkin saada roppakaupalla uusia ideoita opetukseen: ehdottomasti kannattava kurssi!

Kuvat 1-3: Ashmolian-museossa oli paljon mielenkiintoista nähtävää!





Kuvat 4-8: Iltamessussa. Kaunis ja rauhoittava tunnelma. Christ Church - katedraalissa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti