sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kurssi jälkeen

Pari viikkoa on kulunut kurssin päättymisestä. Yhteenvetona voin sanoa, että kurssi oli oikein onnistunut. Sain sieltä hyviä pieniä vinkkejä omaan opetukseeni. Sain myös hyvää harjoitusta omaan kielitaitooni. Huippuhyvä sattuma oli, että meitä oli kurssilla vain neljä opiskelijaa. Sen vuoksi saimme kysellä aina kun vain kysymyksiä mieleen tuli. Koko ajan piti myös olla erittäin hyvin "hereillä" kaikesta, koska ei ollut mahdollisuutta "piiloutua" kenenkään "selän taakse". Oli oltava koko ajan valmiina vastaamaan kysymyksiin ja reagoimaan meneillään oleviin asioihin. Erittäin tehokasta siis!

Jonkinlaisena yhteenvetona voisin koota asioita, joita viikon pituisen kurssin aikana opin:

Kontaktit:
Muodostin kontakteja kurssikavereihin. Voi olla mahdollista, että kehittelemme yhteistyötä mm. Ranskan ja Puolan kanssa.

Kirjallisuus-/tarina-/sivustovinkit:
Sain muutamia vinkkejä tarinoihin/kirjoihin, joita voi käsitellä luokassa/englannin opetuksessa. Ne olivat yleensä pienille lapsille sopivia kirjoja, mutta englannin opetuksessa selkeät lauseet ja asioiden toistaminen on ihan hyväksi - vaikkakin suomennettuna nuo kirjat olisivat varmasti liiankin helppoja alaluokkalaisille. Sain myös vinkkejä eri nettisivustoille. Itse asiassa monet näistä tarinoistakin löytyvät YouTubesta.

Muutamia vinkkejä mainitakseni:

We're Going on a Bear Hunt (Leijonan metäsätys)

The Very Hungry Catepillar (by Eric Carle)

The Smartest Giant in Town (by Julia Donaldson & Axel Scheffler)

Rosie's Walk (by Pat Hutchins)

Monkey Puzzle (by Julia Donaldson)

The Gruffalo (by Julia Donaldson)

Little White Fish

There was an Old Lady Who Swallowed a Fly (tarinana ja lauluna)

Each peach Pear Plum (by Janet & Allan Ahlberg)



Nettisivusto: onestopenglish.com - on maksullinen, mutta mahdollisuus 30 päivän ilmaiseen kokeiluun. Sisältää erilaisia tehtäviä

Jigsawplanet.com - voi muodostaa omia palapelejä

Edelliseen liittyen sivustolla: wordle.net, voi muodostaa kuvia esim englanninkielisistä sanoista, joista voi sitten muodostaa palapelejä

Vocaroo.com -sivustolla on helppoa äänittää omaa puhetta

Vastaava, hieman vaikeampi, jossa myös editointimahdollisuus: audacityteam.org

YouTubeen voi kirjoittaa asiasanaksi: Oscar nominated animated short films - sieltä löytää joitakin kivoja filmejä opetustarkoitukseenkin.

Lyricstraining.com -sivuilla voi treenata laulujen sanoja

Osaan näistä sain valmiita opetusmateriaaleja, kuten joihinkin muihinkin harjoituksiin. Lisää löytyy mm. opetuspakettikansiosta, joihin olen saanut oikeudet. Niitä en kuitenkaan ole vielä ehtinyt tutkia. Eli oppiminen jatkuu kurssin jälkeenkin.

Mutta nyt ansaitulle kesälomalle!

Tässä vielä kurssimme epävirallinen "luokkakuva"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti