sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kaukaa on pitkä matka kauas


...eli eilinen lauantai oli rankkaakin rankin matkustuspäivä! Vannotin taas itselleni, ettei IKINÄ enää aamukonelähtöä... Herätys kotona klo 03.40. Kentälle lähtö klo 04.40. Lento Oulusta Helsinkiin klo 05.55 ja jatkolento Helsingistä Lontoo Heathrow-kentälle klo 08.00. Koneessa en tietenkään saanut nukuttua (en koskaan saa...). Päänsärky alkoi jo koneessa, ja sitä sitten kestikin aina sunnuntai-iltaan saakka... Vasta nyt, sunnuntai-iltana, alkaa helpottaa...

Mutta olipa mukava olla ensimmäinen yö oman siskon luona Lontoossa. Sunnuntaina Riitta-sisko, David ja Helmi-tyttö lähtivät minua viemään Oxfordiin. Samalla katseltiin hieman kaupunkia ja käytiin mm. Natural History Museum:issa.

Iltapäivällä saavuin isäntäperheeseen. Valitsin majoitusvaihtoehdoista perhemajoituksen useammastakin syystä, eikä vähiten siksi, että se on vaihtoehdoista halvin.
Mutta toisaalta on myös mukava tutustua tavallisten englantilaisten perhe-elämään viikon ajan, ja harjoitella puhumista heidän kanssaan. Ja oikein mukavan perheen sainkin isäntäperheeksi: isä, äiti ja kolme lasta, joista vanhin tosin sattuu juuri tämän viikon olemaan koulun retkellä.
Pääsinkin keskelle synttärijuhlia. Perheen tyttärellä oli kutsut, joten sain istua suoraan synttärikakkupöytään!  Sen jälkeen sain vielä yksityisen opastetun kaupunkikävelykierroksen Oxfordin keskustassa perheen isältä: mukavan olonen kaupunki täynnä nähtävää! Ja kaikki kävelymatkan päässä kodistamme!
Pitää kertoa niistä kaikista paikoista lisää sitten myöhemmin!


Tästä voi mahtava opiskeluviikko alkaa!!

Kuva 1: Minna, Helmi ja Dodo-lintu Oxfordin luonnontieteellisessä museossa




Kuva 2: J.R.R. Tolkien on asunut osoitteessa 20 Northmoor Road, Oxford, ja täällä myös kirjoittanut osan teoksistaan. Hän myös toimi englannin kielen professorina Oxfordin yliopistossa





Kuva 3. Tolienin talossa oli pieni kyltti seinässä - muuten ihan tavallinen talo muiden joukossa, eikä sinne ulkopuolisella tietenkään ollut mitään asiaa. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti