maanantai 13. kesäkuuta 2016

Suoraan asiaan

Ensimmäinen kurssipäivä alkoi tiiviisti, ja pitkänä päivänä: klo 9.15-17.30. Ohjelmassa mm. pikakatsaus nykypäivän Britanniaan. Mietittiinpä myös ajankohtaisia aiheita, kuten mm. ensi viikon kansanäänestyksestä: jatkaako vai erotako EU:sta. Entäpä aikooko kuningatar jäädä eläkkeelle, vai hallita "loppuun saakka"? Suurin osa Britanniasta tuntuu toivovan, että prinssi Williamista tulisi seuraava kuningas - eli ikäänkuin hypättäisiin prinssi Charlesin yli... Mutta näin tuskin tulee käymään. Sen verran konservatiivinen tämä kuningashuone taitaa olla (se oli isäntäperheeni äidin mielipide... Hän myös arveli, että kuningatar ei aio erota, vaan pysyy vallassa kuolemaansa saakka. Surullista toisaalta hänen itsensä kannalta, minun mielestäni...)

No, nämä keskustelut eivät tietenkään millään lailla liity englannin opettamiseen, mutta sinänsä kaikki keskusteleminen on hyväksi omalle kielitaidolle!

Englannin opettamisesta sinänsä opittiin mm. tarinoiden kielen opiskelusta tarinankerronnan ja draaman avulla. Siitä tuli mukavia vinkkejä. Ja pitihän sitä sitten tietysti piipahtaa paikallisessa kirjakaupassa, josta lähti matkaan pari lasten kuvakirjaa opetustarkoitukseen. Pitää olla tarkkana noiden kirjakauppojen kanssa, koska jollain tapaa menen aina sekaisin Brittiläisissä kirjakaupoissa... Siellä on niin paljon kaikkea ihanaa: kirjojen lisäksi kyniä, vihkoja, kortteja, tarroja, pelejä, lahjapapereita ym. ym. Aivan ihania... Ja täällä niitä kirjakauppoja riittää...

Päivän päätteeksi teimme opastetun kävelykierroksen kaupungilla. Opas kertoi paljon Oxfordin historiasta yliopistokaupunkina. Täällä on pitkä ja maineikas historia, ja maineikkuus jatkuu yhä. Oxfordin yliopisto keikkuu arvioissa aina kymmenen (jopa viiden) parhaan joukossa koko maailmassa. Tänä vuonna jonkin ranking-listan mukaan Oxford on toisena.

Sen lisäksi, että kirjakauppoja tässä kaupungissa on useita, löytyy oppaan mukaan myös maailman suurin kirjakauppa Oxfordista, Blackwell. Tosin ulkoasu pettää, eikä paikka näytä ulospäin niin isolta. En käynyt vielä asiaa tarkistamassa...

Olen suuri Potter-kirjojen ja -elokuvien ystävä. Sen vuoksi kaikki Potter-yhteydet Oxfordin kanssa kiinnostavat myös. Tänään kävelimme ohi yliopiston kirjastorakennuksen (Bodleian Library), jossa kuvattiin kohtaus ensimmäisestä Potter-elokuvasta, jossa Harry joutui sairaalaan. Rakennuksessa on isot jykevät ikkunat, kuten allaolevasta kirjastorakennuksesta huomaa. Samassa rakennuksessa kuvattiin myös elokuvien kirjastokohtaus, jossa Harry livahtaa näkymättömyysviitan avulla salaisten kirjojen osastolle. Katsoimme siis rakennusta vain ulkoa päin. Sinnekin järjestetään opastettuja kierroksia (ei pelkästään Potter-elokuvien vuoksi), mutta voi olla, etten kaikkeen ehdi.

Ongelmaksi taitaakin tulla aikapula... Täällä on niin paljon nähtävää, ja kuitenkin vain vajaa viikko aikaa!! Tänään taidan tehdä etukäteissuunnitelman asioista, joita pitäisi ehtiä tekemään. Meillä on päivittäin tunnin ruokatauko - siinäkin välissä ehtii piipahtaa johonkin kohteeseen, jos on oikein tehokas! :-)

Huomenna jokatapauksessa osallistun samaisen oppaan retkelle Oxfordin yliopiston Christ Church collegeen. Sekin liittyy Potter-elokuviin, mutta siitä lisää huomenna!

Tänään huomasin konkreettisesti, että täällä ei kannata lähteä minnekään ilman sateenvarjoa! Jätin sen nimittäin lounastauolla koululle, koska ilma näytti niin aurinkoiselta ja poutaiselta. Mutta säätilan vaihdos tapahtuu täällä todella nopeasti, eikä aikaakaan kun sadetta taas ripotteli taivaalta... Mutta onneksi vain kevyesti. Ja sokeristahan tässä ei tietenkään olla, joten ei haitannut!
Pidän silti jatkossa sateenvarjon mukana aina ja kaikkialla!



Maailman suurin kirjakauppa?



Bodleian Library - tutut ikkunat Harry Potter-elokuvasta?


University Church of St Mary the Virgin


Oxford on kuulemma nykyisin melkoisen turvallinen kaupunki (historia tuntee myös melkoisen väkivaltaisia aikakausia). Johtunee siitä, että sinua tarkkaillaan yllättävistäkin paikoista. Tämä ei ole sitä miltä näyttää: ei lamppu, vaan tallentava turvakamera! Ja näitä on siroteltuna tasaisesta keskustan alueelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti